x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al-Qaida plănuia să comită atentate în SUA pe 11 septembrie 2011

Al-Qaida plănuia să comită atentate în SUA pe 11 septembrie 2011

06 Mai 2011   •   09:23
Al-Qaida plănuia să comită atentate în SUA pe 11 septembrie 2011
164075-.jpgReţeaua teroristă plănuia să comită atentate asupra trenurilor din SUA pe 11 septembrie 2011, la zece ani de la atacurile de la World Trade Center, susţin oficiali guvernamentali americani. Aceştia afirmă că, după încheierea operaţiunii de duminică, în care Osama bin Laden a fost ucis, au fost găsite dovezi care indică faptul că liderul al-Qaida şi apropiaţii săi plănuiau atacuri asupra mai multor trenuri americane pe 11 septembrie 2011, relatează Reuters.

"Departamentul de Securitate Internă a difuzat joi un mesaj partenerilor săi federali, în state, colectivităţilor, privind posibile proiecte Al-Qaida, datând din februarie 2010, vizând sistemul feroviar american", a anunţat, într-un comunicat, Matt Chandler, purtătorul de cuvânt al departamentului.

Informaţia provine din documente confiscate în cadrul operaţiunii din Pakistan, în care Osama a fost ucis de un comando american.

Mesajul precizează că o asemenea informaţie "este, uneori, înşelătoare sau inexactă, din cauza evoluţiei rapide a situaţiei şi este supusă schimbărilor".

"Deşi este clar că există un anumit nivel de organizare, nu avem informaţii recente indicând un proiect de atentat, activ, contra transporturilor şi nicio informaţie asupra posibilelor locuri sau ţinte, în particular", precizează mesajul.

Al-Qaida "intenţiona să răstoarne un tren, intervenind asupra şinelor de cale ferată, astfel încât trenul să cadă fie de la înălţimea unei văi, fie de pe un pod", precizează departamentul.

Matt Chandler a adăugat, în comunicatul său, că departamentul nu are "nicio infromaţie privind o ameninţare iminentă asupra sectorului feroviar american".

×
Subiecte în articol: externe al-qaida osama bin laden ucis