x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al treilea bebeluș din Marea Britanie, confirmat cu coronavirus

Al treilea bebeluș din Marea Britanie, confirmat cu coronavirus

18 Mar 2020   •   13:55
Al treilea bebeluș din Marea Britanie, confirmat cu coronavirus

Un al treilea bebeluș, în vârstă de nouă luni, a fost confirmat cu coronavirus în Marea Britanie. În prezent, acesta se află în izolare cu celelalte două cazuri de bebeluși diagnosticați cu noul virus, transmite Daily Mail.

Nici unul dintre părinții celui de-al treilea caz nu prezintă simptome.

Oficialii de la Spitalul Universitar James Paget din Gorleston, Norfolk, au declarat că toate cele trei cazuri sunt tratate în izolare. „Contactele apropiate vor primi indicații referitoare la simptome, cât și sfaturi legate de ce trebuie să facă dacă încep să se simtă rău în decurs de 14 zile”, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar din Gorleston.

Mai mulți bebeluși au fost infectați la nivel mondial, însă riscurile la care sunt expuși sunt minime, comparativ cu adulții.

În Marea Britanie, au fost confirmate trei cazuri de coronavirus în rândul bebelușilor: două la bebeluși de nouă luni și un altul la un nou născut.

În prezent, nu se știe cum cei doi bebeluși în vârstă de nouă luni au contactat virusul. În cazul nou-născutului, acesta a contactat virusul la naștere, fiind transmis de mamă.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus bebelus