x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Albania își intensifică eforturile pentru a deveni membră UE

Albania își intensifică eforturile pentru a deveni membră UE

14 Sep 2019   •   21:30
Albania își intensifică eforturile pentru a deveni membră UE

Premierul Albaniei, Edi Rama, vrea să intensifice eforturile de cooperare a ţării sale cu Uniunea Europeană (UE), cu scopul de a deveni membră a blocului comunitar. "Ştim că e drum lung şi că trebuie să îndeplinim multe cerinţe, însă noi suntem pregătiţi să mergem pe această cale. Albania a făcut totul pentru a asigura că merită să intre în această nouă fază", a spus acesta.

Șeful executivului de la Tirana a avut o întrevedere cu Angela Merkel, cancelarul federal german, în scopul continuării eforturilor de a convinge grupurile parlamentare din Bundestag că este necesar să ia o decizie pozitivă în octombrie, pentru a demara negocierile asupra statutului Albaniei de membru în UE.
Rama a precizat că Albania nu vizează în prezent statutul de membru deplin al UE, dar speră să înceapă o fază îmbunătăţită de cooperare cu UE, pentru a putea soluţiona problemele existente și speră să folosească uneltele şi metodele oferite de UE ca parte a procesului său de integrare.

Albania contribuie în prezent la stoparea migraţiei ilegale spre blocul comunitar și a fost un partener activ al misiunii maritime a NATO în Marea Egee, care este însărcinată şi cu stăvilirea fluxului ilegal de migranţi.. "Albania a fost prima ţară din afara UE care a semnat acordul cu Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă (Frontex). Aceasta a majorat capacităţile de a controla fluxul migraţiei", a subliniat prim-ministrul albanez.  

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Albania ue