x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Albinele au întrerupt un miting electoral din Columbia

Albinele au întrerupt un miting electoral din Columbia

10 Iun 2018   •   16:00
Albinele au întrerupt un miting electoral din Columbia

Un miting electoral organizat sâmbătă de fostul preşedinte al Columbiei Alvaro Uribede s-a încheiat în haos după a fost întrerupt de atacul unui roi de albine, conform informaţiilor publicate de media locale, citate de agenţia DPA. 

Albinele i-au atacat pe participanţii la miting în localitatea La Loma aflată la circa 600 de kilometri nord de capitala Bogota, chiar înainte ca Uribe să susţină un discurs pentru susţinerea candidatului de dreapta la alegerile prezidenţiale, Ivan Duque, sprijinit de conservatori şi liberali. 

Circa 70 de persoane au fost înţepate de insecte, 15 victime fiind transportate la spital, a notat cotidianul El Tiempo. 

Primarul din La Loma, Hidalfo de la Cruz, a declarat că atacul albinelor ar fi putut fi cauzat de zgomotul unui elicopter sau de fumul provenind de la un foc din apropiere. "Nu excludem un act de sabotaj", a adăugat acesta. 

Aşa-numitele "albine africanizate" implicate în acest incident ar fi exemplare rezultate în urma încrucişării dintre albina meliferă europeană şi o specie de albină sălbatică originară din Africa. 

Uribe a publicat o înregistrare video înregistrată în timpul unei vizite pe care a efectuat-o la spitalul la care sunt tratate victimele. El a mulţumit personalului medical pentru ajutorul acordat şi a declarat că pacienţii sunt în curs de recuperare. 

Ivan Duque, în vârstă de 41 de ani, candidat al Centrului Democratic (CD), se află pe primul loc în sondajele din Columbia (52% din intenţiile de vot) cu câteva zile înainte de turul al doilea al prezidenţialelor, prevăzut la 17 iunie. Fostul primar al capitalei Bogota şi fost luptător de gherilă, Gustavo Petro, 58 de ani, este creditat cu 34% din intenţiile de vot, în timp ce 14% dintre persoanele chestionate au declarat ca vor vota nul. Ivan Duque s-a clasat pe primul loc la turul întâi, la 27 mai, cu 39,1% din voturi, Petro obţinând 25%.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: columbia miting albine