x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu îşi îndeamnă alegătorii să-şi 'apere voturile până la capăt'

Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu îşi îndeamnă alegătorii să-şi 'apere voturile până la capăt'

15 Noi 2016   •   16:38
Alegeri în Republica Moldova: Maia Sandu îşi îndeamnă alegătorii să-şi 'apere voturile până la capăt'

Lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, care a întrunit în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova 47,82% din voturi, în timp ce contracandidatul său prorus Igor Dodon a obţinut 52,18% din sufragii, şi-a îndemnat marţi alegătorii, într-un mesaj postat pe Facebook, să semneze o petiţie prin care alegerile prezidenţiale să fie declarate nule, informează Unimedia.


Petiţia a fost iniţiată după ce au fost depistate mai multe nereguli din partea observatorilor PAS şi în urma numeroaselor contestaţii depuse de moldovenii din diaspora, care nu au reuşit să voteze din cauza numărului insuficient de buletine de vot.

'Grave sunt şi erorile comise de Comisia Electorală Centrală (CEC) prin inversarea rezultatelor, fapt constatat deja în câteva secţii de votare. Neelucidată rămâne şi situaţia alegătorilor din regiunea transnistreană, unde oamenii au fost aduşi în mod organizat şi avem semnale ca aceştia ar fi fost plătiţi să voteze într-un anumit fel. Toate aceste fraude sunt suficiente pentru a declara nule alegerile din 13 noiembrie. Frauda lor e mai mare decât cele 69.027 de voturi!', a notat Maia Sandu pe Facebook, cu referire la decalajul care, potrivit CEC, o separă de contracandidatul său Igor Dodon.

'Vă rugăm sa ne ajutaţi să documentam toate încălcările depistate în ziua alegerilor', a notat Maia Sandu pe reţeaua de socializare, precizând adresele de mail unde pot fi semnalate aceste încălcări şi linkurile de unde pot fi descărcate petiţiile.

Sursa: AGERPRES

×