x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri în Republica Moldova: Partidul Democrat a obținut cele mai multe mandate de primar

Alegeri în Republica Moldova: Partidul Democrat a obținut cele mai multe mandate de primar

21 Oct 2019   •   14:02
Alegeri în Republica Moldova: Partidul Democrat a obținut cele mai multe mandate de primar

Partidul Democrat din Moldova (PDM) a obţinut 192 de mandate de primar în primul tur al alegerilor locale de duminică şi se clasează pe prima poziţie în ierarhia partidelor cu cei mai mulţi primari, a declarat preşedintele PDM, fostul premier Pavel Filip. Potrivit acestuia, alţi 175 de candidaţi ai PDM au intrat în turul al doilea al alegerilor pentru funcţiile de primar.

"Până la această oră avem 192 de primari ai Partidului Democrat aleşi din primul tur, adică peste 20 de procente din primăriile din ţară, ceea ce este un rezultat mai bun decât acum patru ani, la alegerile locale din 2015. Şi (...), după numărul de primari, Partidul Democrat se clasează pe locul 1. Încă 175 de candidaţi ai Partidului Democrat au trecut în turul doi aşa că sunt absolut sigur că numărul primarilor PDM va creşte considerabil peste două săptămâni", a afirmat Filip.

Liderul democrat a precizat că partidul pe care îl conduce a câştigat alegerile în şase raioane, iar în alte 12 raioane s-a clasat pe locul al doilea. Pavel Filip apreciază ca foarte bun rezultatul alegerilor locale, "având în vedere criza prin care a trecut partidul".

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alegeri moldova