x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALEGERI IN SUA. Hillary Clinton îl critică pe Trump pentru comentariile privind ofensiva asupra oraşului Mosul

ALEGERI IN SUA. Hillary Clinton îl critică pe Trump pentru comentariile privind ofensiva asupra oraşului Mosul

25 Oct 2016   •   10:39
ALEGERI IN SUA. Hillary Clinton îl critică pe Trump pentru comentariile privind ofensiva asupra oraşului Mosul

Candidata prezidenţială democrată Hillary Clinton l-a criticat luni pe rivalul său republican la Casa Albă, Donald Trump, pentru comentariile privind ofensiva declanşată pe 16 octombrie de forţe irakiene şi kurde, sprijinite de SUA, pentru recucerirea oraşului Mosul, în nordul Irakului, din mâinile organizaţiei jihadiste Stat Islamic, transmite marţi Reuters.

'El declară practic înfrângerea înainte chiar ca bătălia să fi început', a afirmat dna Clinton cu prilejul unui eveniment de campanie în statul New Hampshire. 'El dovedeşte lumii ce înseamnă să ai un comandant-şef necalificat', a adăugat fostul secretar de stat.

Duminică, într-o postare pe Twitter, Donald Trump a scris că 'atacul asupra (oraşului) Mosul se dovedeşte un dezastru total. Le-am dat luni de avertismente. SUA par atât de tâmpite.'

Candidatul republicanilor şi-a reiterat luni poziţia în timpul unei adunări de campanie la St. Augustine, Florida, unde şi-a îndemnat suporterii să voteze anticipat şi a mai declarat că va câştiga alegerile din 8 noiembrie.

'Aşadar, acum suntem împotmoliţi în Mosul. Inamicul este mult mai puternic decât au crezut ei. Au avut o grămadă de timp să se pregătească', a afirmat Trump, vorbind despre o 'situaţie oribilă'.

Trump a sugerat săptămâna trecută, în ultima dezbatere televizată, că atacul american asupra oraşului Mosul a fost orchestrat pentru a o ajuta pe Hillary Clinton în tentativa de a ajunge la Casa Albă.

Cu numai două săptămâni înaintea scrutinului, Hillary Clinton conduce în sondajele naţionale în faţa miliardarului din New York. Ambii candidaţi se concentrează acum pe un mic număr de state care ar putea decide rezultatul final.

Conform unui sondaj Reuters/Ipsos de săptămâna trecută, democrata conduce în majoritatea statelor în care Donald Trump ar avea nevoie de victorie pentru a avea o şansă să câştige cele 270 de voturi în Colegiul Electoral necesare pentru a ajunge la Casa Albă. Dacă alegerile ar fi avut loc săptămâna trecută, Hillary Clinton ar fi obţinut 326 de voturi electorale, iar contracandidatul său doar 212, indică sondajul menţionat.

Sursa: AGERPRES

×