x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri în SUA. Oficial rus: Resetarea relaţiilor ruso-americane, posibilă

Alegeri în SUA. Oficial rus: Resetarea relaţiilor ruso-americane, posibilă

09 Noi 2016   •   10:39
Alegeri în SUA. Oficial rus: Resetarea relaţiilor ruso-americane, posibilă

Resetarea relaţiilor dintre Rusia şi SUA este posibilă, iar acest lucru va face, fără îndoială, lumea mai sigură, a declarat miercuri prim-vicepreşedintele Comisiei pentru Apărare şi Securitate din cadrul Consiliului Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), Franţ Klinţevici, după victoria candidatului republican Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, informează agenţia de presă TASS.


Totodată, Klinţevici atenţionează că Donald Trump ar putea avea "iniţiative serioase" în planul politicii externe, inclusiv în Siria. "Nu exclud ca deja în discursul său pentru prezentarea programului în timpul învestirii el să aibă iniţiative serioase în planul politicii externe, inclusiv în privinţa Siriei, iniţiative dintre cele mai surprinzătoare şi discutabile", a spus oficialul rus.

Potrivit lui Klinţevici, reacţia Rusiei la posibilele iniţiative ale noului preşedinte al SUA "trebuie să fie extrem de precisă", pentru că "etapa de început va determina foarte multe în evoluţia ulterioară a relaţiilor ruso-americane".

Trump şi-a asigurat cele 270 de voturi în Colegiul Electoral necesare pentru a câştiga preşedinţia, învingând-o pe democrata Hillary Clinton, care era considerată favorită înaintea votului de marţi, potrivit agenţiilor de presă.

În timpul campaniei sale, candidatul republican la alegerile din SUA, Donald Trump, a declarat că planul contracandidatei sale democrate Hillary Clinton în privinţa Siriei "ar duce la Al Treilea Război Mondial", din cauza potenţialului de conflict cu forţele armate ale Rusiei, putere nucleară.

Sursa: AGERPRES

×