x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri în SUA: Trump, acuzat că şi-a folosit fundaţia caritabilă în scopuri personale

Alegeri în SUA: Trump, acuzat că şi-a folosit fundaţia caritabilă în scopuri personale

21 Sep 2016   •   01:30
Alegeri în SUA: Trump, acuzat că şi-a folosit fundaţia caritabilă în scopuri personale

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, a folosit fundaţia sa de caritate pentru a plăti amenzi în urma unor procese, fapte aparent contrare reglementărilor fiscale, a relatat marţi Washington Post, preluat de AFP.

Conform cotidianului citat, miliardarul a reglat prin fundaţia sa plata a 258.000 de dolari despăgubiri în numele său în cadrul unor reglementări pe cale amiabilă, în contextul în care fundaţia sa trebuie să servească doar scopurilor caritabile.

În 2007, de exemplu, fundaţia a transferat 120.000 de dolari unei asociaţii de foşti militari în cadrul unei reglementări cu administraţia oraşului Palm Beach, care l-a dat în judecată pe Donald Trump din cauza înălţimii neregulamentare a unui drapel american pe una dintre proprietăţile sale.

Washington Post analizează de mai multe săptămâni conturile fundaţiei şi a descoperit că Donald Trump nu a mai contribuit cu niciun dolar din 2009. În schimb, organizaţia caritabilă este finanţată prin donaţii ale unor terţi.

Fundaţia Trump a plătit totuşi pentru tranzacţii care par să fi fost exclusiv în beneficiul lui Donald Trump sau al companiilor sale. Achiziţia pentru 20.000 de dolari la o licitaţie a unui portret al omului de afaceri în 2007 este un exemplu.

"Evident, Fundaţia Trump nu mai este o organizaţie caritabilă, aşa cum nici Universitatea Trump nu era o instituţie de învăţământ superior", a spus purtătoarea de cuvânt a candidatei democrate Hillary Clinton, Christina Reynolds. "Este nevoie urgent ca el să îşi facă publice declaraţiile de venit, pentru a vedea dacă problemele sale fiscale vizează de asemenea şi situaţia finanţelor personale", a adăugat ea.

Democraţii susţin că aceste fapte nu sunt suficient de mult acoperite de media, acuzate că sunt mai indulgente în felul în care tratează personalitatea şi trecutul lui Donald Trump decât în cazul lui Hillary Clinton.

Echipa de campanie a lui Donald Trump nu a făcut niciun comentariu în legătură cu dezvăluirile din Washington Post.

Sursa: AGERPRES

×