x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegerile parlamentare din Serbia vor avea loc pe 21 iunie

Alegerile parlamentare din Serbia vor avea loc pe 21 iunie

05 Mai 2020   •   11:57
Alegerile parlamentare din Serbia vor avea loc pe 21 iunie

Alegerile parlamentare din Serbia, amânate din cauza epidemiei provocate de noul coronavirus, au fost programate pentru 21 iunie, a declarat preşedintele Aleksandar Vucic, în urma unei reuniuni avute cu lideri politici, transmite DPA.

Scrutinul ar fi trebuit să aibă loc pe 26 aprilie, însă la 17 martie, după două zile de la decretarea stării de urgenţă, s-a decis amânarea acestuia.

Preşedintele Vucic a anunţat că parlamentul va valida miercuri ridicarea stării de urgenţă. 'Joi nu vor mai exista restricţii de deplasare'.

Două mari formaţiuni din opoziţie, Alianţa pentru Serbia (SZS), o coaliţie eterogenă de zece partide, şi Mişcarea cetăţenilor liberi (PSG), și-au anunțat cu mult timp în urmă intenţia de a-l boicota, considerând că nu sunt întrunite condiţiile pentru alegeri libere şi corecte.

Liderii SZS îl acuză pe Vucic că ţine sub control mass-media și economia, pentru a asigura o nouă victorie formaţiunii sale, Partidul Sârb al Progresului (SNS).

'Probleme trecute în plan secund de criză reapar la suprafaţă. Cea mai mare problemă în perspectiva scrutinului este tratamentul inegal în mass-media controlate de stat', a afirmat Bojan Klacar, de la agenţia Cesid de monitorizare a alegerilor.

×
Subiecte în articol: serbia alegeri parlamentare