x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ în Ecuador: Vulcanul Tungurahua a ERUPT, sute de persoane au fost evacuate (VIDEO)

ALERTĂ în Ecuador: Vulcanul Tungurahua a ERUPT, sute de persoane au fost evacuate (VIDEO)

15 Iul 2013   •   11:12
ALERTĂ în Ecuador: Vulcanul Tungurahua a ERUPT, sute de persoane au fost evacuate (VIDEO)

Ecuadorul se afla în alertă duminică ca urmare a reluării activităţii vulcanului Tungurahua, situat în centrul ţării, o regiune turistică din apropiere de pădurea amazoniană, anunţă France Presse, potrivit Agerpres. Explozii puternice, însoţite de emisii de lavă şi de cenuşă, au fost înregistrate în vulcan, unul dintre cele mai active din ţară, cu o înălţime de 5.029 de metri de altitudine în Anzii Cordilieri, la 135 de kilometri sud de capitala Quito, în provincia Chimborazo, a precizat Institutul ecuadorian de geofizică.

Luni dimineață, vulcanul a erupt și a explodat, forțând astfel 200 de persoane să își părăsească locuințele. Tungurahua este unul dintre cei mai activi vulcani din țară, având o înălțime de 5.29 metri altitudine în Anzii Cordilieri, la 135 kilometri sud de capitala Quito, în provincia Chimborazo.

Alerta a fost ridicată la categoria portocalie de către Serviciul Național de Gestionare a Riscurilor, acesta fiind penultimul nivel înaintea alertei roșii, gradul maxim care presupune evacuări preventive.

Această regiune reprezintă o cale de acces spre Amazonia, iar la poalele vulcanului, orașul Banos primește aproximativ un milion de turiști pe an.

În 2006, șase persoane au murit în timpul unei erupții puternice a vulcanului Tungurahua, iar în 2010 o alertă roșie a dus la evacuarea masivă a locuitorilor și turiștilor.

×
Subiecte în articol: alerta vulcan ecuador lava eruptie Tungurahua