x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă în farmaciile din Marea Britanie: Mii de tablete dintr-un antipsihotic puternic au fost puse în cutii cu Nurofen

Alertă în farmaciile din Marea Britanie: Mii de tablete dintr-un antipsihotic puternic au fost puse în cutii cu Nurofen

de Mediafax    |    26 Aug 2011   •   10:11
Alertă în farmaciile din Marea Britanie: Mii de tablete dintr-un antipsihotic puternic au fost puse în cutii cu Nurofen

O alerta a fost emisa dupa ce s-a descoperit ca mai multe cutii de Nurofen Plus contineau Seroquel XL, folosit in tratarea schizofreniei. Acesta ar fi fost introdus de activisti care au desfasurat o operatiune de sabotaj cu scopul de a crea prejudicii producatorului de Nurofen Plus, Reckitt Benckiser. Compania ar fi fost vizata deoarece testeaza unele produse pe animale, desi printre acestea nu se numara si Nurofen Plus.

Pachetele suspecte - continand in total jumatate de milion de tablete - au fost trimise farmaciilor din toata Marea Britanie.

Presupusul sabotaj a fost descoperit dupa ce trei pachete au fost descoperite in South London. "Exista sugestia ca blisterele au fost puse in mod deliberat in cutiile gresite", a declarat Sian Boisseau, directorul Virgo Health, o companie de PR care reprezinta Nurofen.

Persoanele care isi administreaza din greseala Seroquel pot manifesta stari de somnolenta si nu pot opera niciun instrument sau masina pana cand nu afla cum anume le afecteaza tabletele. Un purtator de cuvant a companiei care fabrica Seroquel, AstraZeneca, a declarat ca cei care au luat din greseala pastilele trebuie sa contacteze medicul si sa duca medicamentele inapoi la farmacia de unde le-au cumparat.

Cele doua medicamente sunt impachetate diferit. Astfel, blisterele ce contin capsule mari de Seroquel XL de 50 de miligrame sunt colorate in auriu si negru, in timp ce blisterele ce contin Nurofen Plus sunt mai mici si sunt colorate in argintiu si negru.

×