x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ALERTĂ la Casa Albă: O maşină suspectă a urmărit maşina în care se aflau cele două fiice ale lui Barack Obama (VIDEO)

ALERTĂ la Casa Albă: O maşină suspectă a urmărit maşina în care se aflau cele două fiice ale lui Barack Obama (VIDEO)

07 Mai 2014   •   08:30
ALERTĂ  la Casa Albă: O maşină suspectă a urmărit maşina în care se aflau cele două fiice ale lui Barack Obama (VIDEO)

Accesul la Casa Albă a fost blocat marţi timp de aproximativ o oră, după ce o maşină a încercat să urmeze un convoi oficial, intrând în perimetrul de securitate, relatează AFP, conform Agerpres. Maşina suspectă a încercat să urmeze convoiul în care se aflau cele două fiice ale preşedintelui american, Malia şi Sasha, care se întorceau de la şcoală.

Persoanelor aflate în interiorul interiorul reşedinţei, între care jurnalişti acreditaţi la Casa Albă, le-a fost interzis să părăsească incinta timp de o oră, de la 16:40 (20:40 GMT). Alerta a fost ridicată la ora locală 17:40.

Potrivit Secret Service - poliţia responsabilă cu securitatea preşedintelui SUA - alerta a fost declanşată după ce o maşină, care a încercat să urmeze convoiul oficial, a trecut de barajul situat la intersecţia dintre Pennsylvania Avenue şi 17th Street, sau la aproximativ 200 de metri de Casa Albă.

Pennsylvania Avenue este destinată doar pietonilor în acest perimetru şi numai vehiculele oficiale au acces. 'Un vehicul a urmat convoiul şi a fost imediat interceptat de către agenţii' de la Secret Service, a precizat purtătorul de cuvânt al structurii respective, Edwin Donovan.

Şoferul identificat ca Mathew Evan Goldstein (55 de ani) a fost arestat, precizează France Presse.

×