x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alertă la Marsilia! Un presupus dezechilibrat mintal, a agresat și rănit cu cuţitul trei persoane

Alertă la Marsilia! Un presupus dezechilibrat mintal, a agresat și rănit cu cuţitul trei persoane

26 Aug 2017   •   18:25

Un bărbat de 35 de ani, presupus dezechilibrat mintal, a agresat cu cuţitul şi rănit uşor trei persoane întâlnite din întâmplare, sâmbătă dimineaţa, la Marsilia, în sud-estul Franţei, transmite AFP, citând o sursă din cadrul poliţiei.

Agresorul, aflat 'într-o stare de excitaţie psihică considerabilă', nu a făcut nicio afirmaţie cu caracter islamist sau terorist şi urma să fie rapid spitalizat din oficiu, a precizat sursa.

Atacurile au avut loc în centrul Marsiliei, în trei momente diferite, între orele locale 06.30 (04.30 GMT) şi 06.55 (04.55 GMT), când a şi fost arestat de poliţia locală, a indicat aceeaşi sursă.

Luni, tot la Marsilia, un alt bărbat cu probleme psihice a omorât o femeie şi a rănit grav o alta, intrând cu furgoneta în două staţii de autobuz, părând să imite astfel modul de operare din atacurile jihadiste care au ucis recent 15 oameni în Catalonia.

Vineri seara, două atacuri cu armă albă au avut loc la Bruxelles şi la Londra. În capitala belgiană, un bărbat a agresat militari, într-un atac calificat drept 'terorist de Parchet, şi fiind apoi împuşcat mortal, iar la Londra, un bărbat înarmat cu o sabie a fost arestat după ce a rănit trei poliţişti şi a strigat 'Allah akbar !' în faţa Palatului Buckingham.AGERPRES

×