x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alerta portocalie in Guatemala: Vulcanul Fuego a erupt!

Alerta portocalie in Guatemala: Vulcanul Fuego a erupt!

02 Feb 2018   •   07:48
Alerta portocalie in Guatemala: Vulcanul Fuego a erupt!

Vulcanul Fuego din Guatemala, cu o altitudine de 3.763 m, a erupt, aruncând în aer coloane de cenuşă, a anunţat protecţia civilă care a declarat alertă vulcanică portocalie în regiune.

 

Situat la 35 de kilometri de capitală, vulcanul Fuego a început să erupă miercuri seară, aruncând cenuşă până la 1.700 de metri deasupra craterului său, a precizat pentru jurnalişti David de Leon, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei naţionale de luptă împotriva catastrofelor naturale (Conred).

Conred a declanşat alertă portocalie ''în faţa creşterii activităţii vulcanului Fuego'', care expulzează lavă până la o înălţime de 500 de metri deasupra craterului şi aruncă ''particule fine'' de cenuşă peste cel puţin opt sate învecinate, potrivit purtătorului de cuvânt.

Ca măsură preventivă, cursurile şcolare au fost suspendate în mai multe unitati de invatamant din regiune. Vulcanul Fuego a provocat în septembrie 2012 evacuarea a aproximativ 10.000 de locuitori, iar de atunci au mai avut loc câteva erupţii.

În afară de Fuego, în Guatemala mai există doi alţi vulcani activi, Santiaguito (în vet) şi Pacaya (în sud), la 30 km de capitală.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: guatemala vulcan eruptie alerta portocalie