x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alerte pe teritoriul SUA în legătură cu posibile atacuri teroriste

Alerte pe teritoriul SUA în legătură cu posibile atacuri teroriste

23 Sep 2009   •   00:00

Autorităţile federale din Statele Unite au trimis mai multe buletine unor secţii de poliţie din ţară, avertizând că stadioanele sportive, centrele de petrecere a timpului liber, hotelurile şi sistemele de tranzit ar putea fi ţinte ale unor atacuri teroriste.



Cel puţin patru echipe ale FBI şi ale Departamentului de Securitate Internă (DHS) au fost mobilizate de vineri până luni noaptea, în contextul intensificării unei investigaţii teroriste naţionale extinse de la New York la Denver, relatează USA Today, citat de Mediafax.

"Deşi DHS şi FBI nu au informaţii privind momentul, locaţia sau ţinta vreunui atac planificat, credem că este prudent să creştem nivelul securităţii partenerilor noştri locali de implementare a legii, privind ţintele şi tacticile unor activităţi teroriste anterioare", au declarat cele două agenţii, într-o declaraţie făcută marţi.

Avertizările au dus la consolidarea securităţii în sistemul aglomerat de transporturi din New York. "Deşi nu există o ameninţare credibilă la adresa sistemului nostru, noi am sporit prezenţa poliţiei", a spus purtătorul de cuvânt al Autorităţii Metropolitane de Transport Aaron Donovan.

Trei bărbaţi au fost arestaţi sâmbătă în legătură cu ancheta demarată. Toţi trei, Najibullah Zazi, în vârstă de 24 de ani, tatăl său, Mohammed Zazi, în vârstă de 53 de ani şi liderul religios din New York Ahmad Wais Afzali, de 37 de ani, au fost acuzaţi că au făcut declaraţii false în faţa anchetatorilor, dar nu au fost acuzaţi de acte de terorism.

×
Subiecte în articol: externe