x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alger: Sute de persoane și-au luat rămas bun de la liderul militar Gaid Salah

Alger: Sute de persoane și-au luat rămas bun de la liderul militar Gaid Salah

25 Dec 2019   •   16:35
Alger: Sute de persoane și-au luat rămas bun de la liderul militar Gaid Salah
Sursa foto: antena1

Sute de oameni s-au adunat în Alger pentru a-şi lua rămas bun de la fostul lider militar Gaid Salah, unul dintre actorii-cheie ai evenimentelor care au marcat anul acesta Algeria, decedat la începutul acestei săptămâni.

Persoanele îndoliate s-au adunat lângă Palatul Poporului, clădire a guvernului din centrul capitalei algeriene, unde trupul neînsufleţit al lui Salah a fost adus pentru ca şi demnitarii să-i poată aduce un ultim omagiu.

Gaid Salah va fi înhumat miercuri mai târziu, în cimitirul Al-Alia din Piaţa Martirilor, unde sunt înmormântaţi foşti preşedinţi şi oficiali de prim rang.

Mulţimea s-a adunat lângă Palat, scandând sloganuri laudative la adresa lui Salah şi a armatei.

Salah a murit în mod inopinat luni, la 79 de ani, după ce a suferit un atac de cord.

Preşedintele nou-ales al Algeriei, Abdelmadjid Tebboune, a declarat trei zile de doliu naţional, ce se vor încheia miercuri.

Salah a fost considerat un factor important în demisia fostului preşedinte Abdelaziz Bouteflika, în aprilie, adăugând presiune asupra fostului lider algerian după protestele în masă din această ţară.

În lunile care au urmat, Salah a sfidat cererile protestatarilor de a demisiona şi a susţinut alegerile organizate la începutul acestei luni, care l-au adus la putere pe Abdelmadjid Tebboune.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: alger gaid salah