x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aliatul lui Berlusconi il ataca pe Papa

Aliatul lui Berlusconi il ataca pe Papa

03 Mar 2004   •   00:00

Unul dintre ministrii cei mai slobozi la gura din Guvernul lui Silvio Berlusconi a reusit sa inflameze atat coalitia aflata la putere, cat si relatiile statului cu Vaticanul.

Ministrul reformei, Umberto Bossi, l-a ridiculizat pe Papa Ioan Paul al II-lea, si nici cardinalii nu au scapat prea ieftin. Deranjat ca suveranul pontif a rostit, la o intalnire, cateva cuvinte in dialectul vechi al romanilor, Bossi s-a oferit sa-i trimita trei dictionare de dialecte nord-italiene. In acest fel, poate ca Papa va mai vorbi si alte limbi decat poloneza si dialectul roman, a spus aliatul lui Silvio Berlusconi.

Ministrul reformei a mai spus ca statul italian ar trebui sa sisteze donatiile catre biserica catolica, i-a taxat apoi pe cardinalii de la Vatican. "Sunt niste hoti, niste talhari care vorbesc in numele Sfantului Ban", a tunat Umberto Bossi.

SUPARARE MARE. Iesirea ministrului s-a lasat cu reactii dure din partea celorlalti membri ai coalitiei. "Bossi a depasit limitele bunului-simt", a spus adjunctul premierului, Gianfranco Fini. El i-a cerut prim-ministrului sa se gandeasca bine la ce-l asteapta daca ramane aliat cu liderul partidului extremist Liga Nordului. Pentru moment, singura reactie a lui Berlusconi a fost sa asigure pe toata lumea ca relatiile dintre Biserica si statul italian sunt mai bune ca oricand.
( IRINA CRISTEA )

×
Subiecte în articol: externe