x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Am avut în mână inima lui John Lennon"

"Am avut în mână inima lui John Lennon"

03 Dec 2010   •   13:53
"Am avut în mână inima lui John Lennon"
Sursa foto: /fanpop.com

VIDEO - Doctorul care a luptat să-l readucă la viaţă pe John Lennon, după ce cântăreţul a fost împuşcat în faţa casei sale din New York, în urmă cu 30 de ani, face mărturii impresionante. "Am avut în mână inima lui John Lennon", a declarat Steven Lynn, într-un documentar ce va fi difuzat la sfârşitul săptămânii de CNN.

Doctorul Steven Lynn, la acel moment directorul serviciului de Urgenţă la Roosevelt Hospital din New York, era de gardă în noaptea de 8 decembrie 1980. Bărbatul îşi aminteşte că lupta pentru salvarea lui Lennon a început în momentul în care un poliţist a intrat în spital purtându-l pe braţe pe artistul plin de sânge. Lennon fusese împuşcat de patru ori de americanul Mark Chapman, iar unul dintre gloanţe i-a perforat aorta. 

"Am văzut intrând doi poliţişti. Unul dintre ei purta trupul lui Lennon asemenea unui pompier care trage furtunul peste umăr, iar celălalt striga că victima are plăgi împuşcate, iar semnele vitale sunt inexistente. Într-adevăr, era mort, nu avea puls, nu avea tensiune arterială şi nu reacţiona în niciun fel", a declarat Dr. Lynn.

Într-o încercare disperată de a-i salva viaţa, deşi şansele de supravieţuire ale muzicianului erau aproape nule, doctorul a deschis toracele artistului, şi-a apropiat mâinile de inima lui Lennon şi a început să facă masaj cardiac. Fără succes, însă. Hemoragia era mult prea puternică. "După 20 de minute, era evident pentru toată lumea că nu se mai poate face nimic, iar John Lennon a fost declarat mort", a adăugat Steven Lynn.


Yoko Ono, care şi-a văzut soţul doborât de gloanţe, aştepta veşti într-o rezervă a spitalului. În momentul în care doctorul i-a spus că nu se mai poate face nimic, Ono s-a prăbuşit şi a încercat să-şi facă rău. "Probabil am spus ceva de genul: Nu am veşti bune. În ciuda eforturilor, nu am putut să-l salvăm! În acel moment, pur şi simplu a căzut la podea şi a început să se lovească de pereţi. I-am pus mâna pe spate şi am încercat s-o liniştesc", îşi aminteşte bărbatul.

John Lennon, fostul membru Beatles, care în octombrie ar fi implinit 70 de ani, a fost împuşcat mortal pe 8 decembrie 1980, în faţa locuinţei sale din New York, Statele Unite.

Chapman, care acum are 55 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă, fără posbilitatea de a cere eliberarea condiţionată mai devreme de 20 de ani. În septembrie, lui Chapman i s-a refuzat, pentru a şasea oară, eliberarea condiţionată.

"Am luat o decizie oribilă atunci când am luat viaţa unei alte persoane. Am fost egoist...Am crezut că prin uciderea lui John Lennon voi deveni cineva. Dar am devenit un criminal, iar criminalii nu pot fi celebri", a declarat Chapman la audieri. El a mărturisit că mai avea de gând să omoare şi alte celebrităţi, printre care şi actriţa Elizabeth Taylor.



×
Subiecte în articol: john lennon beatles