x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amal Clooney se alătură avocaţilor care apără în instanţă doi reporteri încarceraţi în Myanmar

Amal Clooney se alătură avocaţilor care apără în instanţă doi reporteri încarceraţi în Myanmar

29 Mar 2018   •   21:00
Amal Clooney se alătură avocaţilor care apără în instanţă doi reporteri încarceraţi în Myanmar

Amal Clooney, soţia actorului american George Clooney, s-a alăturat echipei de avocaţi care apără în instanţă doi jurnalişti încarceraţi în Myanmar, arestaţi în baza Legii Secretelor Oficiale, un act normativ ce datează din perioada colonială a acestei ţări, au confirmat joi reprezentanţii cabinetului de avocatură Doughty Street Chambers, citaţi de DPA. 

Amal Clooney, o reputată avocată specializată în drepturile omului, a precizat într-o declaraţie pentru presă publicată de cabinetul de avocatură britanic Doughty Street Chambers că a decis să preia acest caz întrucât consideră că Wa Lone şi Kyaw Soe Oo, doi jurnalişti ai agenţiei Reuters, sunt nevinovaţi, iar speţa în sine reflectă chestiunea libertăţii presei în Myanmar. 

Wa Lone şi Kyaw Soe Oo au fost arestaţi în decembrie 2017 pentru o presupusă deţinere de documente care ar aparţine statului Rakhine din Mayanmar, din care aproape 700.000 de etnici rohingya au fugit în urma unei campanii brutale lansate de armata birmaneză în luna august, considerată de ONU o operaţiune de epurare etnică. 

Cei doi jurnalişti riscă o pedeapsă maximală de 14 ani de închisoare. 

"Wa Lone şi Kyaw Soe Oo sunt judecaţi pur şi simplu pentru că au transmis ştiri din acea regiune", a declarat Amal Clooney. 

Avocaţii jurnaliştilor încarceraţi au depus în instanţă documente prin care au solicitat anularea procesului din cauza lipsei de dovezi. Acuzarea va contesta în instanţă, miercurea viitoare, documentele apărării, a precizat avocatul Khin Maung Zaug pentru DPA. Judecătorul local va pronunţa sentinţa în acest proces pe 11 aprilie.AGERPRES

×