x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasada României face demersuri pentru repatrierea tânărului decedat în Italia

Ambasada României face demersuri pentru repatrierea tânărului decedat în Italia

16 Noi 2009   •   00:00

Ambasada României în Italia a primit o solicitare din partea familiei românului despre care presa a relatat că ar fi decedat din cauza gripei AH1N1, în vederea repatrierii acestuia, a declarat, astăzi, Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt MAE.



Conform lui Şerbănescu, Ambasada a fost contactată de familie pentru sprijin în vederea găsirii unei variante de repatriere a corpului neînsufleţit al tânărului, iar instituţia va sprijini demersurile pentru aducerea în ţară a acestuia, relatează Mediafax.

Un român în vârstă de 28 de ani, a murit sâmbătă în spitalul San Giovanni di Dio din Salerno, în regiunea italiană Campania, din cauza gripei A H1N1, relatează La Repubblica, în ediţia electronică.

Bărbatul suferea de cancer de doi ani şi fusese transferat, în urmă cu trei zile, de la spitalul din Battipaglia în cel din Salerno.

Campania, regiunea din jurul oraşului Neapole, continuă să fie teritoriul cel mai afectat de virus în Italia, cu patru decese din cele şase înregistrate sâmbătă şi cu 22 de victime în total.

×
Subiecte în articol: diaspora