x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasada Rusiei din capitala Libiei, ATACATĂ

Ambasada Rusiei din capitala Libiei, ATACATĂ

03 Oct 2013   •   09:58
Ambasada Rusiei din capitala Libiei, ATACATĂ

Câteva zeci de manifestanţi au încercat miercuri seară să ia cu asalt ambasada Rusiei de la Tripoli după zvonuri privind asasinarea în capitala libiană a unui ofiţer al armatei de către o femeie rusă, conform martorilor citaţi de AFP, transmite Mediafax. Manifestanţii furioşi au distrus un vehicul parcat în faţa clădirii ambasadei şi au provocat pagube la intrare.

Membri ai serviciilor de securitate au sosit la faţa locului pentru a asigura securitatea diplomaţilor care se aflau în interior, conform aceleiaşi surse.

Forţele de securitate au reuşit să disperseze manifestanţii şi să evacueze personalul diplomatic rus iar acum asigură protecţia sediului ambasadei, au declarat pentru AFP martori de la faţa locului.

"Nu au existat răniţi în urma aceste manifestaţii violente", au adăugat aceiaşi martori.

Ulterior, premierul Ali Zeidan şi ministrul său de Afaceri Externe Mohamed Abdelaziz s-au deplasat la ambasadă "pentru a lua la cunoştinţă pagubele provocate de atac", a raportat agenţia libiană Lana.

Conform agenţiei, atacul a provocat doar "pagube uşoare".

Lana, care citează surse din cadrul ministerului de Interne, a precizat că o anchetă a fost deschisă şi că serviciile de securitate îi caută pe atacatori.

Informaţii contradictorii circulă de marţi cu privire la circumstanţele asasinatului unui ofiţer al armatei în cartierul Suk Jumaa din Tripoli.

Unele surse afirmă că o femeie rusă l-a asasinat pe acest ofiţer pentru rolul său în revolta împotriva regimului lui Muammar Kadhafi, în timp ce altele susţin că este vorba de soţia victimei care l-ar fi omorât pentru motive personale.

×
Subiecte în articol: ambasada rusiei atac libia asasinat asalt