x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasada SUA din Bosnia atacată cu focuri de armă. Bărbatul, membru al mişcării wahabite, a fost ucis

Ambasada SUA din Bosnia atacată cu focuri de armă. Bărbatul, membru al mişcării wahabite, a fost ucis

28 Oct 2011   •   15:16
Ambasada SUA din Bosnia atacată cu focuri de armă. Bărbatul, membru al mişcării wahabite, a fost ucis

UPDATE: Barbatul care a tras focuri de arma in fata ambasadei SUA la Sarajevo isi declarase apartenenta la miscarea wahabita, fiind ucis vineri dupa-amiaza de fortele de ordine, conform postului national de radio bosniac, citat de AFP.

Wahabitii sunt islamisti fundamentalisti in stare pura, care apartin unei doctrine violente, in contradictie nu numai cu crestinismul, iudaismul sau hinduismul, ci si cu orice forma religioasa pacifista a Islamului

Un barbat inarmat cu o pusca automata a deschis focul in apropierea ambasadei Statelor Unite din capitala Bosniei, Sarajevo. Reuters relateaza ca martorii oculari au declarat ca politia incearca sa il captureze pe atacator, ale carui intentii nu sunt, deocamdata, clare.

Atacatorul, imbracat cu o haina de camuflaj si inarmat cu o arma automata, cel mai probabil un Kalasnikov, a reusit sa traga mai multe focuri de arma in directia ambasadei, doi gardieni insarcinati cu paza fiind raniti.

Nu se stie daca cei doi gardieni erau cetateni americani, dar surse locale au precizat ca nu exista victime in interiorul ambasadei.

×
Subiecte în articol: atac sarajevo ambasada sua