x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul Israelului la Bucureşti speră ca pacea cu Egiptul să reziste

Ambasadorul Israelului la Bucureşti speră ca pacea cu Egiptul să reziste

de Marina Constantinoiu    |    03 Feb 2011   •   15:37

Ambasadorul Israelului la Bucureşti, Dan Ben Eliezer, îşi exprimăsperanţa căîntrega comunitate internaţionalăva încuraja acţiunile care săpromoveze "valorile libertăţii şi democraţiei" în Egipt, iar tratatul de pace dintre acest stat şi Israel sădureze, transmite corespondentul Mediafax.

Dan Ben Eliezer a declarat, joi, într-o conferinţăde presăla Arad, căsperăca în Egipt "factorii radicali sănu aibăniciun fel de avantaj asupra factorilor democratici".

Ambasadorul a fost în vizită la Universitatea de Vest "Vasile Goldiş" (UVVG) Arad, iar la conferinţa de presăorganizatăla universitate a fost întrebat cum ar influenţa o schimbare politicăîn Egipt relaţiile dintre Israel şi acest stat. "Cred cătoate ţările din lume monitorizează evoluţia situaţiei din Egipt, care este un jucător important în Estul Mijlociu. Avem cu Egipt un tratat de pace pentru 30 de ani şi pot spune că sperăm că întreaga comunitate internaţionalăva încuraja orice acţiune care va promova valorile libertăţii şi democraţiei, iar tratatul de pace cu ţara noastră va dura. Sperăm ca factorii radicali sănu aibă niciun fel de avantaje asupra celor democratici, acest lucru fiind contraproductiv", a declarat Dan Ben Eliezer.

×