x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul SUA în Libia a fost ucis. Vezi trailer-ul filmului care i-a adus moartea oficialului american (VIDEO)

Ambasadorul SUA în Libia a fost ucis. Vezi trailer-ul filmului care i-a adus moartea oficialului american (VIDEO)

12 Sep 2012   •   12:19
Ambasadorul SUA în Libia a fost ucis. Vezi trailer-ul filmului care i-a adus moartea oficialului american (VIDEO)

Ambasadorul SUA in Libia, J. Christopher Stevens, a fost ucis, noaptea trecuta, in urma unui atac asupra Consulatului. Potrivit AFP, in atac si-au mai pierdut viata trei functionari americani.

Hillary Clinton a confirmat moartea unui oficial in atacul del a Benghazi: "Suntem profund indurerati de aceasta pierdere", a declarat secretarul de stat.

Potrivit BBC News, un grup de protestatari au atacat sediul consulatului american din Bengazi. Manifestantii au dat foc cladirii, suparati pe faptul ca un film american, recent aparut, insulta, potrivit lor, personalitatea Profetului Mohammed. In film, 'Innocence of Muslims', islamul este descris drept un 'cancer', scrie Wall Street Journal.

Din cauza filmului, protestatarii au atacat si ambasada SUA din Cairo.

Filmul care a starnit furia protestatarilor a fost realizat de un producator american din California care se numeste Sam Bacile, in varsta de 52 de ani. Barbatul este descris ca avand viziuni antiislamice.

"Ambasadorul si alti trei functionari au fost ucisi", a declarat ministrul adjunct libian de Interne Wanis al-Charef. Moartea ambasadorului Stevens a fost confirmata si de vice prim-ministrul libian, Moustapha Abou Chagour.

×