x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorului român în Chile nu i-a fost testată alcoolemia

Ambasadorului român în Chile nu i-a fost testată alcoolemia

de Mihaela Matachita    |    14 Iul 2010   •   00:00

Postul naţional de televiziune chilian, TV Chile, arată că ambasadorului român nu i s-ar fi testat alcoolemia şi nici nu ar fi fost reţinut pentru accidentul pe care l-ar fi provocat.



Ambasadorul circula pe contrasens pe Bulevardul Kennedy, din Santiago de Chile, atunci când s-a izbit de o altă maşină al cărei şofer ­ Jesus Toledo, om de afaceri în vârstă de 28 de ani ­ a suferit mai multe fracturi şi va rămâne spitalizat pentru cel puţin 15 zile, a relatat TV Chile. Potrivit televiziunii citate, apropiaţii victimei sunt aceia care susţin că lui Valentin Florea nu i-a fost testată alcoolemia şi nici nu a fost reţinut deoarece acesta beneficiază de imunitate diplomatică.

Purtătorul de cuvânt al procuraturii din Oriente, Santiago de Chile, Mario Schilling, a declarat că autorităţile judiciare întreprind toate demersurile pentru a informa Guvernul român în legătură cu accidentul, astfel încât să fie adoptate măsurile care se impun.

Potrivit presei, Valentin Florea ar fi făcut o întoarcere greşită pe bulevardul Kennedy din zona Vitacura, izbindu-se frontal de un autoturism Toyota Yaris, al cărui şofer a fost grav rănit dar care se află în afara oricărui pericol.
"Am ieşit pe strada aceasta şi am fost lovit din stânga. Ştiu că m-am învârtit de două ori, probabil de mai mult de două ori. (?) Nu sunt rănit, sunt bine, pentru că altfel, vă zic, nu ştiu ce s-ar fi întâmplat", a spus ambasadorul, citat de radio Cooperativa.

MAE a confirmat, luni, implicarea reprezentantului diplomatic român în Chile într-un "incident" rutier şi a precizat că în prezent are loc o anchetă.

×
Subiecte în articol: externe