x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amedy Coulibaly, atacatorul de la hipermarketul din Paris, şi-a filmat crimele

Amedy Coulibaly, atacatorul de la hipermarketul din Paris, şi-a filmat crimele

de Marina Constantinoiu    |    31 Ian 2015   •   17:09
 Amedy Coulibaly, atacatorul de la hipermarketul din Paris, şi-a filmat crimele
Anchetatorii francezi, care încearcă să afle dacă au existat eventuale complicităţi în cazul atacului de la hipermarketul evreiesc din Paris, afirmă că atacatorul Amedy Coulibaly şi-a filmat atacul. El a realizat filmările din timpul atacului de la 9 ianuarie cu ajutorul unei camere video GoPro pe care o avea ataşată de piept, relatează L’Express.

Amédy Coulibaly a fost omorât după ce a luat ostatici, dintre care a ucis patru, într-un magazin alimentar cu specific evreiesc, la Paris. El ar fi de asemenea cel care a ucis-o prin împuşcare pe o poliţistă municipală, cu o zi înainte, în apropiere de capitala franceză.
Conform reporterului Eric Pelltier de la revista franceză L'Express, Amedy Coulibaly a filmat 7 minute din atacul asupra magazinului evreiesc din Paris, inclusiv momentele în care a ucis trei dintre ostatici.

Mai mult, Coulibaly a reuşit să transmită unui terţ imaginile din timpul luării de ostatici de la Hyper Cacher. Experţii au vizionat această înregistrare video, precizează revista franceză, adăugând că “filmarea arată clar trei dintre cele patru asasinate comise de jihadist în momentul pătrunderii în magazin”.

”Există o probabilitate mare ca filmarea să fi fost trimisă unui alt destinatar, şi nu unei surse media”, a declarat un investigator, care se teme că videoclipul va apărea online.

Investigatorii francezi au examinat computerele recuperate din magazinul evreiesc şi caută posibili complici pe care Amedy Coulibaly i-a avut de-a lungul timpului.

Mai mulţi supravieţuitori ai atacului au declarat că teroristul a încercat să se conecteze la Internet de pe calculatorul personal, dar nu a reuşit. Ulterior, acesta a mers la un calculator din magazin, unde a introdus un card de memorie şi părea să copieze fişiere video sau foto.
 
 
 
 

×
Subiecte în articol: Amedy Coulibaly gopro