x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amendă de 800 de euro pentru o poză postată pe Facebook

Amendă de 800 de euro pentru o poză postată pe Facebook

19 Aug 2015   •   12:51
Amendă de 800 de euro pentru o poză postată pe Facebook

O femeie din Spania a fost amendată cu 800 de euro, în baza aplicării unei noi legi controversate, după ce a difuzat pe internet fotografia unei maşini a poliţiei parcată pe locul rezervat persoanelor cu handicap, relatează miercuri AFP.

Femeia din Petrel, orăşel situat la circa 40 de km de Alicante (sud-estul ţării), a difuzat poza cu maşina poliţiei municipale pe Facebook, remarcând că agenţii au parcat unde au vrut, fără să fie sancţionaţi.

Potrivit site-ului local Petreraldia.com, "poza a fost ştearsă a doua zi după postare, dar acest lucru a fost suficient pentru a fi considerată ca 'abatere gravă' în baza articolului 36.23 al noii legi" privind siguranţa cetăţeanului.

Un oficial al poliţiei municipale, Fermin Bonet, contactat miercuri de AFP la Petrel, a explicat că cei doi agenţi au parcat acolo deoarece urmau să intervină de urgenţă în parcul municipal, unde scăldatul este interzis, în condiţiile în care doi tineri se pregăteau să avarieze un bazin cu apă".

Agenţii au depus plângere, considerând că a fost afectată imaginea corpului de poliţie.

Legea privind siguranţa cetăţeanului, numită şi 'legea căluş', a intrat în vigoare la 1 iulie şi a făcut obiectul a numeroase proteste din partea unor ONG precum Amnesty International şi unor asociaţii de avocaţi şi jurnalişti. agerpres.ro

×
Subiecte în articol: facebook amenda