x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amendat pentru că interzicea accesul arabilor şi românilor

Amendat pentru că interzicea accesul arabilor şi românilor

de Carmen Plesa    |    26 Ian 2010   •   00:00

Proprietarul unui club de noapte din Nantes (Franţa), care interzisese accesul românilor şi arabilor în localul său, a fost obligat, ieri, de Tribunalul corecţional să plătească o amendă de 2.000 de euro, informează Press Ocean.

La 12 septembrie 2009, Mohamed (44 de ani), un bărbat care locuieşte în Nantes şi are origini arabe, a vrut să intre în localul Remorquer, însă portarul i-a spus că are ordin să nu primească arabi şi români.

Patronul localului, un bărbat în vârstă de 55 de ani, prezent ieri la tribunal, a încercat să se apere de acuzaţia de discriminare rasială. "Nu înseamnă că refuzăm accesul unor comunităţi, ci că suntem vigilenţi, pentru că se ştie că ei au tendinţa înşelătoare...", a încercat francezul să explice, dar a fost imediat oprit de preşedintele de şedinţă. "Atenţie! Vă atrag atenţia că acest tribunal nu va tolera  afirmaţii rasiste".
Proprietarul clubului de noapte a fost condamnat să plătească 2.000 de euro arabului care s-a simţit umilit pentru că nu a fost primit în local, din cauza etniei sale. Francezul va mai plăti, simbolic,  1 euro, Ligii Internaţionale contra Rasismului şi Antisemitismului.

×
Subiecte în articol: diaspora