x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amenințare cu bomba într-un oraș din Germania care a anulat un miting pro-Erdogan

Amenințare cu bomba într-un oraș din Germania care a anulat un miting pro-Erdogan

03 Mar 2017   •   11:49
Amenințare cu bomba într-un oraș din Germania care a anulat un miting pro-Erdogan

Primăria din Gaggenau, oraş din sud-vestul Germaniei, a fost evacuată vineri, ca urmare a unei ameninţări cu bombă, a anunţat primarul oraşului la un post de televiziune german, la o zi după ce a anulat un miting pro-Erdogan la care urma să ia cuvântul ministrul justiţiei din Turcia, relatează AFP şi Reuters. 

Potrivit Reuters, întrebat de canalul de televiziune dacă ameninţarea cu bombă este legată de anularea mitingului, primarul Michael Pfeiffer a răspuns: "Presupunem asta în acest moment, dar nu ştim sigur. Presupunem că există o legătură directă". 

"Astăzi, în jurul orei locale 07:30 (06:30 GMT), a fost primită o ameninţare telefonică cu bombă, iar apelantul a invocat ca motiv anularea (joi) a evenimentului cu ministrul turc al justiţiei" Bekir Bozdag, a declarat pentru AFP Dieter Spannagel, un responsabil al primăriei din acest oraş. 

Clădirea a fost evacuată şi poliţia a început să efectueze cercetări în interiorul imobilului în jurul orei 08:00 GMT. 

Ministrul justiţiei Bekir Bozdag dorea să susţină un miting în faţa susţinătorilor preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, în cadrul eforturilor Ankarei de a obţine sprijin în rândul celor 1,5 milioane de cetăţeni turci care trăiesc în Germania, la referendumul din aprilie privind extinderea prerogativelor preşedintelui Erdogan, scrie Agerpres.

×