x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amenințarea nucleară a Coreei de Nord: Buget record pentru apărare solicitat de Japonia

Amenințarea nucleară a Coreei de Nord: Buget record pentru apărare solicitat de Japonia

31 Aug 2018   •   14:35
Amenințarea nucleară a Coreei de Nord: Buget record pentru apărare solicitat de Japonia

Ministerul Apărării din Japonia a solicitat un buget record pentru a face față amenințării nucleare venite din partea Coreei de Nord și pentru a răspunde activităților navale și aeriene ale Chinei, notează The Guardian

Dacă va fi aprobat de cabinet și de parlament, bugetul de 37 de miliarde de lire va reprezenta o creștere de 2,1% comparativ cu anul trecut și a șaptea creștere consecutivă a bugetului pentru apărare sub conducerea prim-ministrului conservator Shinzo Abe. 
Bugetul include 424 de miliarde de yeni pentru apărare în fața rachetelor Coreei de Nord - anul trecut au fost alocați 180 de miliarde de yeni. O parte semnificativă din această sumă, respectiv 234 de miliarde de yeni se vor îndrepta către două sisteme de apărare Aegis Ashore, făcute în SUA, și care vor fi poziționate strategic pentru a intercepta rachetele din Coreea de Nord. 
În raportul anual, Japonia a menționat că regimul de la Phenian continuă să reprezinte o „amenințare serioasă și iminentă”, luând în calcul cele trei teste nucleare și cele 40 de rachete balistice lansate, de la începutul anului 2016. 

×