x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amenințarea unei erupții masive este din ce în ce mai mare în Bali

Amenințarea unei erupții masive este din ce în ce mai mare în Bali

28 Noi 2017   •   10:47
Amenințarea unei erupții masive este din ce în ce mai mare în Bali

Un inel incandescent, strălucitor de lavă a fost vizibil foarte clar într-un crater al Muntelui Agung din Bali, în condițiile în care posibilitatea unei erupții masive continuă să crească, relatează The Guardian.

Lumina portocalie, arsă din vârfului Muntelui Agung poate fi văzută cu ușurință seara, în cenușa densă despre care Agenția Indoneziană pentru Dezastre a spus că a fost trimisă la aproape trei kilometri în atmosferă.

„Putem să vedem magma în seara asta”, a spus un rezident din Rendang, Nyoman Karyiarsa. „De la 19.00 la 20.00, putem vedea o lumină strălucitoare, roșie din crater, dar încă nu a ieșit”.

Postul de monitorizare din Rendang a înregistrat cutremure puternice în jurul orei 14.00, marți, în Bali.

Vulcanul din Bali, cel mai înalt punct de pe insulă, a devenit din ce în ce mai agitat în ultima săptămână, iar sistemul de alertă a fost ridicat la cel mai înalt nivel, luni, în condițiile în care natura erupțiilor a trecut de la faza freatică la magmatică.

Aproximativ 100,000 de oameni au fost nevoiți să evacueze zona din 22 de sate aflate la opt – 10 kilometri de vulcan, în zona roșie.

×
Subiecte în articol: vulcanul agung muntele agung bali eruptie