x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amenintati cu decapitarea

Amenintati cu decapitarea

29 Iun 2004   •   00:00

Wassef Ali Hassun este dat disparut de acum o saptamana. Are origine libaneza, dar lupta pentru armata americana, la divizia dislocata la Fallujah, in Irak.

LAVINIA TUDORAN

Duminica seara, televiziunea din Qatar, Al-Jazeera a difuzat o inregistrare video in care apar membrii unui grup care s-a prezentat drept "miscarea de riposta islamica - aripa armata a rezistentei" si Wassef Ali Hassun, legat la ochi.

RAPIT DINTR-O BAZA A SUA. Militantii islamici sustin ca ei l-au rapit pe militar, infiltrandu-se intr-una dintre bazele americane, si ca il vor decapita daca "detinutii irakieni din inchisorile pazite de fortele ocupante nu sunt eliberati". Grupul nu a dat nici un ultimatum.

SI UN PAKISTANEZ. Anterior, televiziunea Al-Arabiya a difuzat, la randul sau, o inregistrare video in care persoane inarmate amenintau cu decapitarea un pakistanez. In imagini este expusa si legitimatia de serviciu a pakistanezului, pe care apare sigla companiei americane Kellogg, Brown and Root (KBR), o filiala a grupului Halliburton. Sambata Al-Jazeera a difuzat o inregistrare atribuita iordanianului Abu Mussab al-Zarqawi, seful al-Qaeda in Irak, in care trei ostatici turci erau amenintati cu moartea.

×
Subiecte în articol: externe