x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii rămân încă ataşaţi de cărţile tipărite - studiu

Americanii rămân încă ataşaţi de cărţile tipărite - studiu

de Agerpres    |    16 Ian 2014   •   20:10
Americanii rămân încă ataşaţi de cărţile tipărite - studiu

Americanii rămân încă ataşaţi de cărţile tipărite, în pofida succesului tot mai mare al tabletelor şi al cărţii electronice, potrivit unui studiu american, relatează AFP. Chiar dacă numărul persoanelor care citesc pe dispozitive electronice a crescut în 2013, majoritatea adulţilor americani continuă să citească cărţi pe hârtie.

Astfel, relevă studiul efectuat de Pew, cota cititorilor de e-book-uri a crescut de la 23% în 2012 la  28% în 2013, dar, în acelaşi timp, şapte americani din zece au rămas fideli versiunii cărţilor tipărite, o creştere cu 4% în raport cu 2012. 'Proporţia americanilor care citesc cărţi electronice creşte, dar foarte puţini au renunţat complet la cartea tipărită în favoarea unor versiuni electronice', au apreciat autorii acestui studiu. Numai 4% dintre cititori au afirmat că au trecut complet la e-book-uri. Cartea tipărită rămâne de bază pentru cititorii americani. Aproximativ 76% dintre subiecţii chestionaţi au afirmat că au citit o carte în ultimele 12 luni, indiferent sub ce formă.

Studiul arată de asemenea că folosirea tabletei electronice a câştigat teren: aproximativ 42% dintre adulţii americani deţin în prezent o tabletă, faţă de 34% în septembrie. Jumătate dintre americani deţin fie o tabletă, fie un Kindle sau un Nook, faţă de 43% în septembrie. Sondajul a fost realizat de institutul de cercetare Pew, între 2 şi 5 ianuarie, telefonic, pe un eşantion de 1.005 americani cu vârsta de peste 18 ani.

×
Subiecte în articol: americani cărţi tipărite tablete