x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Americanul se pregăteşte să plece". Snowden a primit documentele care îi permit să părăsească aeroportul din Moscova

"Americanul se pregăteşte să plece". Snowden a primit documentele care îi permit să părăsească aeroportul din Moscova

24 Iul 2013   •   15:18
"Americanul se pregăteşte să plece". Snowden a primit documentele care îi permit să părăsească aeroportul din Moscova
Sursa foto: EPA

Fostul consultant al serviciilor americane de informaţii Edward Snowden a primit documentele care îi permit să părăsească aeroportul Moscova, unde este blocat de o lună, au declarat miercuri surse pentru agenţii de presă ruse, potrivit Agerpres.

"Americanul se pregăteşte să plece (...) Documentul ce îi permite să părăsească zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo i-a fost înmânat de către avocatul său rus Anatoli Kucerena", a indicat o sursă apropiată dosarului pentru Interfax.

Fostul asistent tehnic al CIA Edward Snowden a făcut publice informaţii secrete despre programele de interceptare a comunicaţiilor telefonice şi pe Internet de către serviciile secrete americane, declanşând un imens scandal internaţional prin dezvăluirile sale. El a fugit din SUA la Hong Kong, iar de acolo a sosit la 23 iunie la Moscova. În prezent, este practic sechestrat în zona de tranzit a aeroportului internaţional Şeremetievo pe care nu o poate părăsi din cauza că nu are asupra sa niciun act de identitate valabil. Paşaportul său a fost anulat de guvernul SUA, care cere insistent Moscovei extrădarea sa.

×