x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amestec NEOBRĂZAT al Ungariei în treburile interne ale României. Budapesta cere reinstalarea drapelelor secuiești

Amestec NEOBRĂZAT al Ungariei în treburile interne ale României. Budapesta cere reinstalarea drapelelor secuiești

05 Feb 2013   •   20:45
Amestec NEOBRĂZAT al Ungariei în treburile interne ale României. Budapesta cere reinstalarea drapelelor secuiești
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images
Așa-zisul drapel secuiesc a fost arborat azi, în semn de solidaritate cu maghiarii din Covasna și Harghita, pe o primărie din Budapesta, scrie Dan Tănasă, pe blogul său.
Cotidianul de limba maghiară Kronika relatează într-un articol postat azi pe pagina sa de internet despre răspunsul autorităților de la Budapesta în scandalul arborării pe clădirile publice ale statului român a așa-zisului drapel al așa-zisului ținut secuiesc.
Secretarul de  stat în Ministerul de Externe de la Budapesta, Németh Zsolt, a afirmat azi la Budapesta cu prilejul arborării așa-zisului drapel secuiesc pe clădirea primăriei din Budafok-Tétény, care este în sectorul 22 al Budapestei, că ”în Secuime este un război al drapelurilor”.
Németh este de părere că prin faptul că prefecții din Covasna și Harghita au interzis arborarea drapelului secuiesc ”suntem martorii oculari ai unei agresiuni simbolice”. Secretarul de stat ungar a evocat vorbele ministrului roman al Apărării, Mircea Dușa, de la sfârșit de săptămână, conform căruia drapelul secuiesc este un atac contra simbolurilor naționale românești. Potrivit Kronika, guvernul maghiar solicită cu fermitate guvernului român sa pună capăt acestei agresiuni simbolice.
Totodată secretarul de stat de la Budapesta a îndemnat toate primăriile din Ungaria ca în semn de solidaritate cu localităţile din Covasna și Harghita să arboreze drapelul secuiesc, prin care să se exprime pentru autonomie.

×