x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amestecul Rusiei: Fostul avocat al lui Trump dezminte că ar fi fost la Praga în 2016

Amestecul Rusiei: Fostul avocat al lui Trump dezminte că ar fi fost la Praga în 2016

28 Dec 2018   •   11:00
Amestecul Rusiei: Fostul avocat al lui Trump dezminte că ar fi fost la Praga în 2016

Fostul om de încredere al preşedintelui american Donald Trump, Michael Cohen, a dezminţit joi informaţiile publicate de grupul de presă McClatchy conform cărora s-ar fi dus la Praga la sfârşitul verii 2016, unde este bănuit că s-ar fi întâlnit cu reprezentanţi ai Rusiei, informează AFP. 

Telefonul său mobil ar fi emis semnale captate de antenele din apropierea capitalei cehe la sfârşitul lunii august sau începutul lui septembrie 2016, au declarat patru surse anonime editorului cotidianului Miami Herald şi altor ziare. 

În acelaşi moment, o agenţie de informaţii dintr-o ţară din Europa de Est ar fi înregistrat o convorbire telefonică între ruşi care menţionau prezenţa lui Michael Cohen la Praga, potrivit a două persoane apropiate anchetei, citate deopotrivă în articol. 

''Am auzit că #Praga şi #RepublicaCehă sunt splendide vara. N-aş putea să spun pentru că nu am fost niciodată'', a scris imediat pe Twitter fostul avocat al lui Trump, adăugând mesajul ''#Mueller ştie tot!'' 

Cohen a negat mereu că s-ar fi dus la Praga. Această deplasare a fost menţionată într-un raport elaborat la sfârşitul lui 2016 de către un fost agent al serviciilor secrete britanice, Christopher Steele, la cererea unui cabinet finanţat de echipa de campanie a candidatei democrate Hillary Clinton. În raportul său, fostul spion britanic asigura că Michael Cohen s-a dus la Praga pentru a se întâlni cu emisari ai Kremlinului, pentru a-şi coordona reacţiile în contextul apariţiei suspiciunilor de complicitate între Rusia şi anturajul lui Trump. 

Procurorul special Robert Mueller anchetează de 19 luni în privinţa amestecului Rusiei în campania prezidenţială din 2016 şi asupra suspiciunilor de complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Trump, la acea vreme candidat din partea Partidului Republican. 

Preşedintele Trump denunţă ''o vânătoare de vrăjitoare'' condusă de un procuror ''scăpat de sub control'' şi insistă că nu a existat niciodată o complicitate între Rusia şi echipa sa.

AGERPRES

×