x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AMOR ŞI ŞANTAJ DE MILIOANE / Închisoare pentru "gigoloul elveţian"

AMOR ŞI ŞANTAJ DE MILIOANE / Închisoare pentru "gigoloul elveţian"

de Irina Cristea    |    10 Mar 2009   •   00:00

Un elveţian specializat în extorcarea de bani de la femei înstărite a fost condamnat la şase ani de închisoare. Sentinţa a fost pronunţată de o instanţă din München, unde Helg Sgarbi, cunoscut în mass-media drept "Gigoloul elveţian", a fost judecat pentru fraudarea şi şantajarea a patru femei, printre care cea mai bogată germană, Susanne Klatten, moştenitoarea imperiului BMW, transmite BBC.



Numai de la Klatten, elveţianul reuşise să obţină şapte milioane de euro, pasul următor fiind să o şantajeze sub ameninţarea că deţine o înregistrare video compromiţătoare pe care o va face publică.

CONTESA DE 83 DE ANI
Extrem de abil şi deţinând arta de a câştiga încrederea victimelor, bărbatul se prezenta drept "reprezentantul special al Elveţiei în zonele de criză".

Sgarbi a intrat pentru prima oară în vizorul oamenilor legii în 2001, când o contesă de 83 de ani i-a dat mai multe milioane de euro, după care nu l-a mai văzut la faţă. Femeia şi-a retras însă acuzaţiile şi un an mai târziu a decedat.

Atunci când nu se mulţumea să obţină bani cu vorba bună şi să dispară, elveţianul deţinea şi o reţetă de şantaj destul de sigură. Le spunea victimelor că deţine "materiale compromităţoare" despre ele. În unele cazuri, scenariul includea apariţia Mafiei, care "fura" respectivele materiale şi cerea pentru ele recompensă. În alte cazuri, Sgarbi cerea bani în nume propriu: "Plăteşti sau pozele şi viaţa ta privată vor deveni publice".

MOŞTENITOAREA MULTIMILIONARĂ
Singura victimă care a acceptat ca procurorii să îi dezvăluie identitatea a fost Sussane Klatten. Ea a povestit că relaţia ei amoroasă cu şantajistul a început în septembrie 2008 şi că a cucerit-o pentru că era "încântător, atent şi părea cumva foarte trist". Atât de cucerită a fost de elveţian, încât i-a dat şapte milioane de euro, de care acesta spunea că are nevoie pentru a cumpăra tăcerea familiei unei fete pe care a lovit-o cu maşina în Florida.

Următoarea solicitare a fost ca femeia să depună 290 de milioane de euro într-un fond bancar pe numele lui, sub pretextul că aceşti bani îi vor ajuta să înceapă o viaţă nouă. De această dată, Susanne l-a refuzat. Bărbatul şi-a arătat apoi adevărata faţă, ameninţând-o că va face publică o casetă video care îi înfăţişează făcând sex într-o cameră de hotel. Cerea 49 milioane de euro, sumă pe care a redus-o apoi la 14 milioane.

×
Subiecte în articol: externe milioane