x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Amprentele lui Michael nu erau pe nici un medicament

Amprentele lui Michael nu erau pe nici un medicament

de Anca Aldea    |    03 Oct 2011   •   21:00
Amprentele lui Michael nu erau pe nici un medicament

A cincea zi de audieri in procesul medicului personal al lui Michael Jackson, Conrad Murray, acuzat ca l-a ucis pe cantaretul american prin administratarea unui anestezic controversat (Propofol, care se foloseste doar in anumite conditii si numai in cadru spitalicesc), a inceput ieri cu noi marturii. Avocatii medicului cardiolog sustin ca Murray i-a administrat lui Michael 25 mg de Propofol, dar cantaretul a fost cel care si-a administrat, ulterior, (supra)doza letala, precum si un sedativ fara stiinta doctorului sau. Aceasta combinatie de medicamente a creat in corpul lui Michael 'o furtuna care l-a ucis instantaneu.

A murit atat de repede, incat nici nu a avut timp sa-si inchida ochii', a declarat, pentru radaronline.com, avocatul lui Murray, Ed Chernoff. 'Politia din Los Angeles nu a gasit nici o amprenta (partiala sau integrala) de-a lui Michael pe nici un tub cu Propofol si pe nici o sticluta de Lorazepam', a precizat o sursa apropiata procesului.

In cadrul unei audieri preli­minare, dr Thao Nguyen, al doilea medic de la ca­mera de garda a Spitalului UCLA din Los Angeles care l-a vazut pe pa­ci­en­tul Michael Jackson, a dezvaluit ca Murray i-a cerut 'sa nu renunte si sa faca tot posibilul sa-l salveze pe pacient' si, potrivit unui alt doctor de la camera de garda, Richelle Coo­per, megastarul fusese declarat 'mort din punct de vedere clinic'. Audiata vineri si ieri, Coo­per a declarat ca Mu­rray nu a instiin­tat-o cu privire la fo­lo­sirea Propofolului in cazul lui Mi­chael. Murray a spus ca i-a administrat cantaretului doar doua medicamente – Valium (tranchilizant) si Flomax (pentru pros­tata marita sau pietre la rinichi). Insa, potrivit raportului intocmit pe ba­za autopsiei din 2009, 'cauza mor­tii a fost intoxicare acuta cu Propofol', un medicament folosit pen­tru anestezii generale.

In cadrul autop­siei au mai fost descoperite, in san­gele lui Michael, urme de loraze­pam (care trateaza anxietatea si in­som­nia), midazolam (tra­teaza insomnia), lidocaina (anestezic local), dia­zepam (trateaza an­xietatea si insomnia) si nordia­zepam (trateaza insomnia), amin­teste www.scientificameri­can.com.
Procurorii au cel putin patru sap­ta­mani la dispozitie pentru a demons­tra ca Murray nu i-a administrat lui Michael un tratament adecvat. De exemplu, nu a folosit un echipament care costa doar 275 de dolari si care in­­registreaza si reda semnele vitale ale pacientului – aparat obligatoriu pentru cazurile in care se adminis­trea­­za anestezice deosebit de puterni­ce, asa cum e Propofolul.

In aceasta a doua saptamana de audieri, pro­cu­ro­­rii i-au chemat sa depuna mar­turie si pe reprezentantii a doua companii de telefonie, care au inregistrat con­vor­birile telefonice ale lui Murray din zi­ua in care a murit Michael, precum si pe trei foste iubite ale medicului, dar si a politistului care a condus ancheta privind moartea megastarului, detectivul Dan Myers. Audierile din cursul acestei sap­tamani se vor des­fasura, cel putin pana la 10 oc­tom­brie, in absenta copiilor lui Mi­cha­el si a mamei sale. Bu­ni­ca si ne­po­tii sai se afla intr-o vizita in Canada pentru a lua parte la un spec­tacol al trupei Cirque du So­leil, care a inceput duminica un tur­neu or­­ganizat in cinstea lui Mi­chael. Ulterior, Katherine si cei trei copii ai lui Mi­­chael vor trece Atlanticul si vor participa, la Cardiff (Tara Galilor), la un concert in memoria mult-iubitului star.

Cardiologul are la activ un caz de malpraxis
Medicul cardiolog Conrad Murray a mai fost in situatia de a fi fost anchetat pentru un caz medical care a implicat decesul pacientului, sustine publicatia online TMZ.com. Este vorba despre o interventie chirurgicala, in 2007, pentru drenarea de lichid din inima unei persoane in varsta de 67 de ani. Pacientul a decedat in urma operatiei. In cadrul autopsiei, s-a observat ca inima pacientului prezenta o punctie in ventricolul drept, detaliu care s-a numarat printre cele patru posibile cauze ale decesului. Potrivit TMZ.com, familia acestei persoane ar fi dorit sa-l dea in judecata pe Murray pentru malpraxis, dar actiunea in justitie era prea costisitoare, in parte pentru ca depunerea unei astfel de plangeri necesita declaratii de la un alt expert medical, ceea ce presupune costuri mari. 'Una peste alta, procesul s-a dovedit a fi o problema prea mare pentru familie, asa ca membrii acesteia au decis sa pastreze tacerea'... pana in ziua in care au aflat de moartea superstarului american, subliniaza TMZ.
• Marina Constantinoiu

×