x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anchetă BBC, despre Frank Timiş: Omul care a plătit impozite de 35 de lire

Anchetă BBC, despre Frank Timiş: Omul care a plătit impozite de 35 de lire

de Emil Neacşu    |    03 Iun 2019   •   15:05
Anchetă BBC, despre Frank Timiş: Omul care a plătit impozite de 35 de lire

Un bogat om de afaceri care a dus o viaţă luxoasă a plătit impozite de doar 35,20 de lire, se arată în urma unei investigaţii, potrivit BBC. 

Este vorba despre omul de afaceri Frank Timiş, despre care BBC scrie că a închiriat un apartament pentru 14.000 de lire pe lună în timp ce cheltuia alte mii de lire pe mese la reustaurant. Însă, potrivit declaraţiei sale de impozitare din 2017, el a plătit doar 35,20 de lire impozite, după ce a declarat că nu a avut venituri din afacerile sale. Avocaţii lui Timiş susţin că acesta şi-a îndeplinit toate obligaţiile financiare. Ei au demosntrat că în 2017, Frank Timiş a încasat plăţi de 670.000 de lire de la afacerile sale offshore. Potrivit BBC, multe dintre aceste plăţi, numite distribuţii, ar fi putut fi impozabile. Dar imediat după ce a depus fişa, el a cerut ca toate plăţile să fie declarate împrumuturi netaxabile. 

John Christiansen, de la Reţeaua de Justiţie financiară, a declarat că aparent, domnul Timiş a evitat să îşi plătescă impozitele.

Omul de afaceri român nu este străin de controverse, subliniază BBC. El are deja două condamnări pentru trafic de heroină, în anii 90, şi a fost implicat într-o serie de eşecuri miniere în Africa. 

×
Subiecte în articol: frank timis