x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anchetă FBI pentru Pensacola

Anchetă FBI pentru Pensacola

09 Dec 2019   •   11:12
Anchetă FBI pentru Pensacola

Investigaţiile au continuat ieri, la o zi după atacul armat care a făcut trei morţi la baza aeronavală Pensacola din Florida, în special pentru a stabili dacă sauditul, aflat la pregătire militară în Statele Unite, a acţionat singur, notează AFP.

Potrivit cotidianului „The New York Times”, care a citat o sursă anonimă, şase cetăţeni saudiţi au fost interogaţi la locul atacului, dintre care doi îl filmaseră integral. „Motivaţiile atacatorului rămân deocamdată necunoscute", a scris pe Twitter biroul din Jacksonville al poliţiei federale americane (FBI), care efectuează o anchetă împreună cu o unitate specializată în antiterorism. Un membru al aviaţiei militare saudite a deschis focul vineri cu un pistol într-o sală de curs de la baza Pensacola, făcând trei morţi şi şapte răniţi, înainte de a fi împuşcat de poliţie. El publicase pe Twitter, înainte de atac, mesaje ostile faţă de Statele Unite, a raportat grupul de supraveghere online a mişcărilor jihadiste SITE. „Sunt împotriva răului, iar America în întregime s-a transformat în naţiunea răului (...) Nu sunt împotriva voastră doar pentru că sunteţi americani, nu vă urăsc din cauza libertăţilor voastre, vă urăsc pentru că în fiecare zi sprijiniţi, finanţaţi şi comiteţi crime nu doar contra musulmanilor, dar şi a omenirii”, a scris pe Twitter atacatorul, identificat ca fiind Mohammed al-Shamrani.

 

Potrivit presei americane, anchetatorii încearcă să verifice dacă autorul atacul este, într-adevăr, cel care a scris mesajele, în care este amintit și fostul lider al reţelei teroriste Al-Qaida, sauditul Osama bin Laden.

×