x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anchetă în cazul morții lui Boris Nemțov

Anchetă în cazul morții lui Boris Nemțov

de Dan Constantin    |    28 Feb 2015   •   10:32
Anchetă în cazul morții lui Boris Nemțov

Presa din Moscova da amanunte despre moartea prin impuscare a  fostului vicepremier Boris Nemtov.  Nemtov a fost lovit de mai multe gloante trase dintr-o masina dare a disparut pe podul de peste raul Moscova. Atentatul s-a produs seara tarziu in apropiere de Kremlin. Victima a decedat pe loc, un glont lovindu-l in inima.
 
Nemtov se afla impreuna cu partenera lui, o tanara de origina ucraineana. Potrivit izvestia.ru, tanara a calatorit recent  de la Moscova in Elvetia pentru un avort.

In mass media din Rusia se dezvolta varianta unei crime comandate menite sa destabilizeze situatia din tara, Nemtov fiind un adversar al regimului Putin care devine responsabil. In acest sens s-a pronuntat si  Gorbaciov, fostul lider al URSS. Publicatia Izvestia merge si mai departe si lanseaza varianta unei crime comandate de ''finatatorii din Ucraina'', apropiati de Nemtov care nu si-a indeplinit sarcina de a destabiliza puterea lui Putin.

Echipa de ancheta a mentionat ca in cursul zilei de azi va fi identificat autorul atacului armat. Putin a transmis condoleante familiei politicianului ucis.

×
Subiecte în articol: boris nemtov