x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anchetă la un azil din New York, unde o româncă a murit în urma unor căzături

Anchetă la un azil din New York, unde o româncă a murit în urma unor căzături

21 Ian 2010   •   00:00

Rudele unei românce în vârstă de 65 de ani, paralizată aproape total, au cerut efectuarea unei anchete la azilul de bătrâni din New York unde femeia fusese internată, după ce aceasta a murit din cauza unor traumatisme severe provocate de căzături, deşi ea nu se putea mişca, informează NBC New York, citat de Mediafax.

Adriana Neagoe (65 de ani) fusese internată în azilul din  Queens, New York, după ce a rămas paralizată în urma unei operaţii pentru îndepărtarea unei tumori pe creier.

Femeia îşi putea mişca o singură mână, astfel că familia ei a fost suprinsă când, în primăvara lui 2008, angajaţii sanatoriului au spus că aceasta s-a rostogolit de pe pat, care era înconjurat de bare de protecţie, şi a căzut, lovindu-se la cap.

Românca i-ar fi spus nepotului ei, după acest incident, că, de fapt, angajaţii azilului au scăpat-o pe jos când i-au făcut baie.
În august 2008, femeia ar fi "căzut" din nou, şi a murit la şase zile de la incident, din cauza unui traumatism cranian sever.

Asta nu a împiedicat conducerea azilului să trimită familiei o factură de peste 50.000 de dolari pentru serviciile prestate, după moartea bătrânei.

Potrivit Departamentului de Stat pentru Sănătate,azilul de bătrâni a adunat, în ultimii ani, 43 de plângeri şi incidente la 100 de paturi, adică dublu faţă de media pe stat.
 

×
Subiecte în articol: diaspora