x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ancheta privind atacul cu cuțit din Surgut va fi desfărșurată la cel mai înalt nivel

Ancheta privind atacul cu cuțit din Surgut va fi desfărșurată la cel mai înalt nivel

20 Aug 2017   •   16:20
Ancheta privind atacul cu cuțit din Surgut va fi desfărșurată la cel mai înalt nivel

Comitetul de Investigaţii rus a anunţat duminică că ancheta privind atacul cu cuţit comis sâmbătă la Surgut, în Siberia, soldat cu rănirea a şapte persoane şi revendicat de organizaţia Statul Islamic, se va desfăşura la cel mai înalt nivel la Moscova, relatează AFP. 

Sâmbătă, un bărbat cu cagulă a atacat trecători, aparent la întâmplare, în centrul oraşului Surgut, în Siberia, situat la 2.100 km de Moscova, înainte de a fi împuşcat de poliţie. 

O anchetă judiciară pentru "tentativă de omor" a fost deschisă de Comitetul de Investigaţii rus. Poliţia a declarat sâmbătă că nu privilegiază pista unui "atentat terorist". 

Atacul a fost apoi revendicat de organizaţia Statul Islamic, care a afirmat că autorul atacului este "un soldat al SI". 

Responsabilii ruşi nu au avut o reacţie oficială în urma acestei revendicări. Cu toate acestea, cazul va fi preluat la cel mai înalt nivel central, la Moscova, din cauza reacţiei publice, a anunţat duminică Alexandr Bastrîkin, directorul Comitetului de Investigaţii într-un comunicat. 

Anchetatorii au efectuat percheziţii la locuinţa atacatorului şi au încercat să stabilească circumstanţele şi motivul acţiunilor sale. 
Autorul atacului s-a născut în 1998, potrivit Comitetului de Investigaţii, nu în 1994, cum s-a anunţat anterior. 

Potrivit informaţiilor oferite de mass-media locale, neconfirmate însă, bărbatul în vârstă de 19 ani ar proveni din Daghestan, o mică republică din Caucazul de Nord cu populaţie majoritar musulmană.

AGERPRES

×