x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Andrea Nahles devine prima femeie la preşedinţia Partidului Social Democrat din Germania

Andrea Nahles devine prima femeie la preşedinţia Partidului Social Democrat din Germania

22 Apr 2018   •   19:30
Andrea Nahles devine prima femeie la preşedinţia Partidului Social Democrat din Germania

 Partidul Social Democrat din Germania (SPD) va avea în premieră o femeie ca preşedinte, după ce delegaţii de la conferinţa formaţiunii care are loc la Wiesbaden au ales-o pe Andrea Nahles pentru a ocupa această poziţie, relatează Reuters şi dpa.

Nahles, şefa grupului social-democrat din Bundestag, devine prima preşedintă a SPD din istoria de 155 de ani a formaţiunii.

Politiciana în vârstă de 47 de ani a obţinut 66,35% din voturi, învingând-o pe contracandidata sa, Simone Lange, primar al oraşului Flensburg (Schleswig Holstein, nord).

Ea îi urmează în funcţie lui Martin Schulz, care a demisionat după ce SPD a înregistrat cele mai slabe rezultate din 1933 la alegerile legislative din septembrie anul trecut.

Andrea Nahles va avea între altele dificila misiune de a readuce calmul în rândurile partidului, care încă nu şi-a revenit după acest eşec electoral şi în care se menţine o anumită opoziţie faţă de participarea la o nouă coaliţie guvernamentală cu conservatorii cancelarului Angela Merkel.AGERPRES

×