x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel a ajuns la o înţelegere cu ministrul german de interne

Angela Merkel a ajuns la o înţelegere cu ministrul german de interne

03 Iul 2018   •   12:48
Angela Merkel a ajuns la o înţelegere cu ministrul german de interne

Angela Merkel a ajuns la o înţelegere privind migraţia cu ministrul de Interne, Horst Seehofer, eliminând astfel o ameninţare la adresa guvernului său, scrie The Guardian.

Ambele părţi au ajuns la “un compromis bun”, potrivit afirmaţiei făcute de Angela Merkel, luni, adăugând că acesta implică centre pentru cei care solicită azil în apropiere de graniţele cu Germania.

“Am ajuns la o înţelegere, după negocieri foarte intense”, a fost de acord Seehofer, la scurt timp după ce a ameninţat că va demisiona din funcţia sa, din cauza neînţelegerilor privind migraţia.

“Acum avem o înţelegere clară despre cum să prevenim imigraţia ilegală de-a lungul graniţei Australia –Germania, în viitor”, a spus Seehofer, al cărui partid, Uniunea Creştin-Socială este aliatul cheie al partidului Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată.

Acesta a adăugat că detaliile vor fi făcute publice în scurt timp.

Acest eveniment sugerează  că Angela Merkel, aflată la putere de peste 12 ani, va continua să fie lider, după ce a trecut cu succes peste ultima provocare la adresa autorităţii ei.  

×