x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel a declarat că circa 70% din populația Germaniei ar putea contacta noul coronavirus

Angela Merkel a declarat că circa 70% din populația Germaniei ar putea contacta noul coronavirus

11 Mar 2020   •   13:57
Angela Merkel a declarat că circa 70% din populația Germaniei  ar putea contacta noul coronavirus
Sursa foto: Dragos Stoica/Intact Images

Cancelarul german Angela Merkel a declarat că autoritățile din această țară estimează că circa 60-70% din populație se va infecta în cele din urmă de noul coronavirus, relatează cnn.com.

În cadrul unei conferințe de presă organizată la Berlin pe tema coronavirusului, împreună cu ministrul Sănătății, Jens Spah, cancelarul a spus că este imporant  ca sistemul de sănătate să nu fie supraîncărcat. 

Ea a menționat că toate statele europene au fost afectate și a transmis încurajări Italiei în lupta împotriva coronavirusului. Potrivit Angelei Merkel, țările ar trebui să acorde atenție deosebită cercetărilor în domeniu, adăugând că Germania va face față acestei crize în mod descentralizat. 

Parlamentarii se întrunesc mâine într-o ședință pentru a stabili ce măsuri vor fi luate în continuare. 

„Ne aflăm într-o situație în care nu știm multe lucruri, și tocmai de aceea trebuie să tratăm situația foarte serios”, a spus Merkel. Este vorba despre protejarea persoanelor vulnerabile, a adăugat ea.

×
Subiecte în articol: coronavirus germania merkel