x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel, către familiile şi prietenii victimelor din Munchen: "Vă împărtăşesc durerea"

Angela Merkel, către familiile şi prietenii victimelor din Munchen: "Vă împărtăşesc durerea"

23 Iul 2016   •   18:05
Angela Merkel, către familiile şi prietenii victimelor din Munchen: "Vă împărtăşesc durerea"
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Cancelarul Angela Merkel a declarat sâmbătă că germanii îi plâng pe cei care şi-au pierdut viaţa în atacul armat din Munchen şi că "împărtăşeşte durerea" familiilor şi prietenilor victimelor, transmit DPA, Reuters, EFE şi AFP.

"Îi deplângem cu toţii - şi spun acest lucru în numele întregului guvern federal - cu inimă grea pe toţi aceia care nu se vor mai întoarce niciodată la familiile lor", a spus Merkel. "Pentru familii, părinţi şi copii pentru care astăzi totul pare inutil şi fără sens, vă spun personal şi în numele multor, multor altora din Germania: vă împărtăşim durerea, ne gândim la voi şi suferim alături de voi", a adăugat ea, vorbind despre "o noapte a ororii", o seară "greu de îndurat".

Totodată, Merkel s-a angajat că serviciile de securitate vor face tot ce le stă în putinţă pentru a se asigura "siguranţa şi libertatea oamenilor". Acestea sunt primele comentarii publice făcute de Merkel după atacul de vineri, în care un tânăr germano-iranian în vârstă de 18 ani, bănuit că suferea de afecţiuni psihice, a împuşcat nouă oameni şi a rănit 27 după care s-a sinucis.

Cancelarul german a promis că se vor afla exact motivele care l-au făcut pe tânărul germano-iranian să ucidă nouă persoane la Munchen şi că se va investiga radicalizarea islamistă a refugiatului care a atacat luni cu un topor pasagerii dintr-un tren.

Cancelarul german a susţinut această intervenţie după o reuniune specială a cabinetului de securitate, convocat pentru a discuta despre atacul de la centrul comercial din Munchen şi un restaurant fast food aflat în apropiere.

Poliţia a exclus vreo legătură cu islamismul radical şi crede în schimb că atacatorul era interesat de atacurile în masă cu armă de foc şi s-ar fi inspirat din masacrul comis în urmă cu cinci ani în Norvegia de către Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de oameni. AGERPRES

×