x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Merkel se implică în criza din Ucraina: I-a cerut lui Ianukovici retragerea legilor contra manifestanţilor

Merkel se implică în criza din Ucraina: I-a cerut lui Ianukovici retragerea legilor contra manifestanţilor

23 Ian 2014   •   23:22
Merkel se implică în criza din Ucraina: I-a cerut lui Ianukovici retragerea legilor contra manifestanţilor
Sursa foto: Merkel se implică în criza din Ucraina: I-a cerut lui Ianukovici retragerea legilor contra manifestanților

Cancelarul german Angela Merkel a accentuat presiunea asupra președintelui ucrainean Viktor Ianukovici, cerându-i joi prin telefon să retragă legile care limitează drepturile cetățenilor de a manifesta, relatează AFP.

"Cancelarul a lansat un apel urgent președintelui de a purta un dialog serios cu opoziția și care să conducă la rezultate concrete, dintre care... retragerea legilor ce limitează drepturile cetățenilor", potrivit unui comunicat al cancelariei, precizând că dna Merkel i-a telefonat joi după-amiază lui Ianukovici.

Ea "și-a exprimat emoția față de recentele accese de violență la Kiev și le-a condamnat cu forță". Anterior în aceeași zi, dna Merkel a criticat guvernul ucrainean și i-a cerut "să protejeze viața" manifestanților după recentele violențele, în timp ce a respins ideea unor sancțiuni împotriva lui, în timpul unui briefing după un seminar guvernamental la Meseberg, în apropiere de Berlin.

Șefa diplomației europene, Catherine Ashton, se va deplasa săptămâna viitoare la Kiev pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Viktor Ianukovici și responsabilii opoziției, pentru a facilita "dialogul" în vederea unei "soluții politice" la criză, adaugă AFP.

×