x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel îmbrăcată în uniformă nazistă: grecii consideră că Germania îi invadează încă o dată

Angela Merkel îmbrăcată în uniformă nazistă: grecii consideră că Germania îi invadează încă o dată

27 Oct 2011   •   21:00
Angela Merkel îmbrăcată în uniformă nazistă: grecii consideră că Germania îi invadează încă o dată

Salvarea de la faliment a Greciei, implicit evitarea crizei generalizate a zonei euro, a fost salutata cu entuziasm pe intreg Batranul Continent, mai putin in tara care a provocat aceasta criza. Grecii de rand considera masurile impuse de Germania drept o doua ocupatie nazista.

In ziarele elene au aparut caricaturi, iar un poster de dimensiuni impresionante o infatiseaza pe Angela Merkel, cancelarul german, imbacata in soldat SS, purtand pe bratul stang o zvastica inconjurata de stelele simbolizand Uniunea Europeana, in care, potrivit presedintelui francez Nicolas Sarkozy, Grecia a fost acceptata din greseala.

Grecii sunt furiosi dupa compromisurile facute de guvernul de la Atena, condus de Georgios Papandreu, potrivit caruia “tara a evitat un pericol mortal'. Opozitia conservatoare a lansat acuzatii grave la adresa executivului elen care “a aruncat tara pentru urmatorii noua ani in saracie'.

×